Karho Yeung (1982) is partner architect bij atelier PRO. Hij studeerde in 2004 af aan de HTS in Tilburg als bouwkundig ingenieur. Vervolgens behaalde hij zijn titel als architect aan de TU Delft aan de vakgroep ‘Interiors, Buildings & Cities’. Tijdens en na zijn studie heeft hij zich bij diverse binnen- en buitenlandse bureaus breed ontwikkeld en gewerkt aan opdrachten van verschillende schaalniveaus, variërend van maatwerkmeubels tot en met stedenbouwkundige plannen.

Zijn werk bij atelier PRO omvatte schoolontwerpen zoals IJburg College 2 in Amsterdam, Letovo Schoolcampus, Moskou en Onderwijspark Ezinge in Meppel,en een ontwerp gemaakt voor het gemeentehuis Voorst in Twello. Daarnast heeft Karho ontwerpen gemaakt voor zorgprojecten zoals Zaans Medisch Centrum, Jeddah Medical Centre en een woonzorgcentrum in het Belgische Genk. Ook heeft hij een substantieel aandeel in het ontwerp van het Universitair Centrum Psychiatrie UMCG, Groningen.

Op uitnodiging van het Architectuurinstituut Strelka in Moscow heeft Karho een workshop geleid over de integratie van BIM in het proces vanaf de schets tot de oplevering van een gebouw. Lees daarover de blogs elders op deze site van dag eendag twee en dag drie.

Aan de Moscow Architecture School heeft hij een lezing gegeven over ontwerpen in het digitale tijdperk.