Dorte Kristensen over scholen in BNR podcast ‘De techniek achter scholen’

Op dinsdag 29 september is Dorte Kristensen geïnterviewd door radiozender BNR (Business News Radio) voor de podcast ‘De techniek over scholen’. Deze podcast maakt deel uit van de BNR Techniektour. Het programmateam gaat wekelijks op pad door Nederland om te kijken welke impact techniek heeft op onze samenleving en hoe techniek bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

 

Van oude scholen naar gezonde innovatieve leeromgevingen

Voor het interview brengen BNR verslaggever Martijn de Rijk en Dorte Kristensen een bezoek aan Lumion Amsterdam en Metis Montessori Lyceum, beide in Amsterdam. Deze twee scholen zijn gehuisvest in gebouwen met monumentstatus en allebei door atelier PRO herontworpen tot gezonde en innovatieve leeromgevingen volgens hedendaagse maatstaven.

Naast de architectuurachtergrond van Lumion Amsterdam vertelt Dorte Kristensen over het effect van geluidsakoestiek, luchtventilatie, licht en inrichting op de leer- en werkprestaties en beleving van het gebouw. Adviseur installaties Albert Huijssoon van Ingenieursburo Linsen BV vertelt in deze podcast over de technische installaties voor klimaatregeling, energievoorziening en luchtverversing van Lumion Amsterdam. Lees meer over het ontwerp op de Lumion Amsterdam projectpagina.

Ook komt in het interview het technasium Metis Montessori Lyceum (MML) aan de Amsterdamse Mauritskade aan bod. Dorte legt uit hoe atelier PRO het dna van deze Montessori school vertaald heeft naar een architectuur ontwerp. Frans Roukes, technasium docent, legt uit hoe de techniek van licht, lucht, klimaat in het oude en nieuwe gebouw is geregeld. Meer informatie over het ontwerp lees je op de Metis Montessori Lyceum projectpagina

 

Podcast beluisteren