Sandrine Rointru (1973) is sinds 1998 werkzaam bij atelier PRO.
Zij volgde haar opleiding tot architect aan de Ecole d’architecture de Nantes, in Frankrijk en studeerde in 2000 cum laude af met het onderwerp ‘Amenagements Urbains, pour une ville durable ’s-Gravenhage - Den Haag - La Haye - The Hague’. Een complexe opgave rond een problematisch publiek domein in Den Haag rondom het Centrale Station.

Bij atelier PRO werkte Sandrine aan de renovatie van het Theater de NWE Vorst te Tilburg en aan diverse andere projecten zoals het Prinsenhof te Den Haag, De Meerpaal te Dronten, Winkelcentrum Carnisseveste te Barendrecht en Van Heekgarage te Enschede. Haar laatste project, het Nelson Mandela Centrum in Gouda is sinds mei 2011 in gebruik.
Sandrine werkte als projectarchitect / projectleider aan het kindercentrum Nieuwe Damlaan in Schiedam dat twee scholen, peuterspeelzaal, buitenschoolsopvang, kinderdagverblijf en sportvoorzieningen herbergt. Een bijzonder project, met veel aandacht voor iedere gebruiker die graag hun eigen identiteit terug wil zien in het ontwerp voor hun nieuwe huisvesting. Vanuit dit project volgde een mooie uitbreiding voor de islamitische school Okba Ibno Nafi in Breda.


In de tussentijd heeft ze aan diverse prijsvragen en PPS gewerkt, Westluidense Poort in Tiel, Rijksverzamelkantoor Zwijndrecht en de Uitbreiding van het Metis Montessori Lyceum te Amsterdam, waaraan ze ook als projectarchitect gewerkt heeft.


Sinds oktober 2016 is Sandrine gedetacheerd als project architect bij KCAP Architects & Planners voor een groot project in regio Parijs.