ir. Sandrine Rointru architecte D.P.L.G.(1973) is sinds 1998 werkzaam bij atelier PRO. Zij volgde haar opleiding als architect aan de Ecole d’architecture de Nantes, Frankrijk. Daar studeerde ze in 2000 cum laude af met het onderwerp ‘Amenagements Urbains, pour une ville durable ’s-Gravenhage - Den Haag - La Haye - The Hague’. Een complexe opgave rond het problematisch publiek domein rondom het Den Haag Centraal Staion.

Bij atelier PRO werk Sandrine aan gevarieerde architectuur projecten van verschillende omvang en gebouwsoorten. Voor veel grote openbare gebouwen, van renovatie, transformaties, nieuwbouw, tot de inrichting. Bij het werken aan deze projecten gaat ze op methodische wijze te werk. Ze is met name geïnteresseerd in wat bijdraagt ​​tot het bevorderen van een duurzame leefomgeving en hoe deze kan worden aangepast aan de huidige en toekomstige behoeften. Circulair bouwen, haar passie, werd een specialiteit van Sandrine binnen atelier PRO. Daarvoor deed ze tal van cursussen en hield lezingen binnen PRO over dit onderwerp.


Als projectarchitect / projectleider was Sandrine betrokken bij verschillende kindcentra en andere multifunctionele accommodatie projecten (MFA), zoals het Nelson Mandela Center in Gouda en het Kindercentrum Nieuwe Damlaan in Schiedam. De laatste herbergt (o.a.) twee scholen die in perfecte harmonie leven onder hetzelfde dak (een openbare school en een islamitische openbare school). Een bijzonder project, met veel aandacht voor iedere gebruiker die graag hun eigen identiteit terug wilde zien in het ontwerp.
Vanuit dit project volgde een uitbreiding voor de islamitische school Okba Ibnoe Nafi in Breda. De Uitbreiding van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam is een van haar mooiste projecten.
Sandrine heeft ook aan diverse prijsvragen en PPS gewerkt (in Tiel, Zwijndrecht, Laan van NOI). Sandrine (Franstalige architect) was enige tijd gedetacheerd geweest bij KCAP waar ze als projectarchitect aan nieuwe woningen en studenthuisvesting in Massy bij Parijs werkte e.e.a. in samenwerking met ateliers 115 architectes.

Op het moment (2019) werkt ze aan het interieur van het Research & Diagnostisch Centrum RDC in Amsterdam.