Sandrine Rointru (1973) is sinds 1998 werkzaam bij atelier PRO.
Zij volgde haar opleiding tot architect aan de Ecole d’architecture de Nantes, in Frankrijk en studeerde in 2000 cum laude af met het onderwerp ‘Amenagements Urbains, pour une ville durable ’s-Gravenhage - Den Haag - La Haye - The Hague’. Een complexe opgave rond een problematisch publiek domein in Den Haag rondom het Centrale Station.

Bij atelier PRO werkte Sandrine aan de renovatie van het Theater de NWE Vorst te Tilburg en aan diverse andere projecten zoals het Prinsenhof te Den Haag, De Meerpaal te Dronten, Winkelcentrum Carnisseveste te Barendrecht en Van Heekgarage te Enschede. Sandrine werkte als projectarchitect / projectleider aan het Nelson Mandela Centrum in Gouda. Het project kindercentrum Nieuwe Damlaan in Schiedam met twee scholen, peuterspeelzaal, buitenschoolsopvang, kinderdagverblijf en sportvoorzieningen is een bijzonder project, met veel aandacht voor iedere gebruiker die graag hun eigen identiteit terug wil zien in het ontwerp. Vanuit dit project volgde een mooie uitbreiding voor de islamitische school Okba Ibno Nafi in Breda.


In de tussentijd heeft ze aan diverse prijsvragen en PPS gewerkt, Westluidense Poort in Tiel, Rijksverzamelkantoor Zwijndrecht en de Uitbreiding van het Metis Montessori Lyceum te Amsterdam, waaraan ze ook als projectarchitect gewerkt heeft.

Na een detacheerperiode eind 2016 begin 2017 als project architect bij KCAP Architects & Planners voor een groot project in regio Parijs, is Sandrine weer bezig binnen PRO, momenteel met het interieur van het Diagnostisch Centrum van het VUmc te Amsterdam.