Lumion Amsterdam twee maal internationaal genomineerd

Lumion Amsterdam is twee maal genomineerd voor de internationale award van World Architecture News (WAN) 2020. Het ontwerp van atelier PRO werd finalist in de categorie architectuur openbare gebouwen. De tweede nominatie is voor de het interieurontwerp dat atelier PRO maakte voor deze Amsterdamse middelbare school Lumion.

 

WAN2020 finalist
De architectuur betreft de renovatie van een jong monument uit 1973, (ontworpen door architect Ingwersen) plus een uitbreidingsnieuwbouw. Het nieuwe ensemble benadrukt het brutalistische karakter van het oorspronkelijke gebouw en geeft het geheel tegelijkertijd een hedendaagse frisse uitstraling. Met de ingebruikname van de vernieuwde school is de levendigheid in de omgeving weer teruggebracht. Bekijk de shortlist op de website van WAN.

WIN2020 finalist
Het interieurontwerp van Lumion Amsterdam is ook genomineerd als finalist voor de World Interior News (WIN) 2020 Award in de categorie leeromgevingen. Het ontwerpconcept van het interieur is volledig gebaseerd op de onderwijsvisie; Lumion Amsterdam is een school voor gepersonaliseerd onderwijs. De school is de eerste partner in Nederland van Zweedse onderwijsmodel Kunskapsskolan. Bekijk ook andere interieurprojecten die genomineerd zijn op de WIN website

Atelier PRO is  heel erg verheugd met deze twee nominaties en is ervan overtuigd dat de  architectuur en inrichting leerlingen en docenten inspireert tot een positieve ontwikkelprestaties.

 

Lees meer over het ontwerp op de Lumion projectpagina.