MBO Bonaire Gebouw B&V

Een schoolensemble


opgezet als een dorp

MBO Bonaire Gebouw B&V

De scholengemeenschap met MBO, B&V (beroepsonderwijs en volwassenen) en VMBO (leerlijn techniek en hospitality) op Bonaire wordt gerenoveerd en vernieuwd.

De school is ontworpen als een dorp. De verschillende functies zijn ondergebracht in verschillende bouwvolumes, gelegen rondom een binnenplaats en overdekt door een groot dak. Wanneer de leerlingen de gemeenschappelijke hoofdingang passeren, hebben ze vanaf de binnenplaats toegang tot alle functies. Dit is de gemeenschappelijke ruimte en dient als aula van de school. Een grote tribunetrap leidt naar de algemene klaslokalen en fungeert tevens als tribune voor het volgen van voorstellingen en presentaties die plaatsvinden op het centrale podium.

De verschillende bouwvolumes zijn met elkaar verbonden door daken en galerijen. De indeling en inkepingen in de volumes creëren kleinere pleinen waar kluisjes te vinden zijn. Deze overdekte buitenruimtes zijn goed zichtbaar maar bieden vanwege de schaal van de ruimtes ook rustigere plekken om elkaar te ontmoeten en te pauzeren

 

  • Entree
  • Overdekt binnenplaats
  • Grote tribunetrap dient ook als tribune voor voorstellingen en presentaties