Strabrecht College, Geldrop

Strabrecht College Geldrop


gaat hoge duurzaamheidsambities waarmaken

Strabrecht College, Geldrop

Het Strabrecht College gaat verhuizen naar een nieuw gebouw.
De locatie voor de nieuwbouw ligt direct naast het huidige gebouw op een steenworp afstand van de Strabrechtse heide in Geldrop. Een prachtige locatie omzoomd door bomen.

Een van de kenmerkende elementen van het huidige gebouw, de patio’s, komen in het nieuwe gebouw terug. Zij brengen licht tot diep in het gebouw, geven mogelijkheid buiten les te geven en zorgen voor schaalverfijning in de contour waardoor aansluiting wordt gevonden bij de korrel van de omgeving.

Door het lage groen onder de bomen weg te snoeien zal het nieuwe Strabrecht College zich, omzoomd door groen, etaleren als een licht metselwerk gebouw op een groen gazon. Met grote ramen ter plaatse van de leerpleinen en de bijzondere vaklokalen.

Een transitie naar personalised learning is vertaald in vier clusters met lokalen, studieruimtes en leerpleinen die als huizen aan de centrale aula liggen.

Van het bestaande gebouw blijft alleen de gymzaal staan. Deze wordt ‘aangehaakt’ aan de nieuwbouw, het vijfde huis, en ligt straks direct naast de sportvelden die na afbraak van het oude gebouw op de huidige locatie komen.

De school en gemeente hebben hoge duurzaamheidsambities zowel op het gebied van energiegebruik als circulariteit. Ook in die zin zal het Strabrecht College klaar zijn voor de toekomst!

 

In de media

Zandverschuiving markeert start bouw Strabrecht College, Eindovens Dagblad

Nieuw Strabrecht College Geldrop wordt duurzaam paradepaardje, Eindhovens Dagblad
Atelier PRO ontwerpt Strabrecht College, ArchitectuurNL.
Atelier PRO geselecteerd voor Strabrecht College, de Architect

  • Exterieur
  • Interieur