Strabrecht College, Geldrop

Hoge duurzaamheidsambities


klaar voor de toekomst

Strabrecht College, Geldrop

Het Strabrecht College is verhuisd naar een nieuw gebouw. De locatie voor de nieuwbouw ligt op een steenworp afstand van de Strabrechtse heide in Geldrop. Een prachtige locatie omzoomd door bomen.

De patio's, een van de karakteristieke elementen van het oude gebouw, zijn terug in de nieuwbouw. Zij brengen licht tot diep in het gebouw, geven mogelijkheid buiten les te geven en zorgen voor schaalverfijning in de contour waardoor aansluiting wordt gevonden bij de korrel van de omgeving.

Door het lage groen onder de bomen weg te snoeien is het nieuwe Strabrecht College, omzoomd door groen, geëtaleerd als een licht metselwerk gebouw op een groen gazon. Met grote ramen ter plaatse van de leerpleinen en de bijzondere vaklokalen.

Een transitie naar personalised learning is vertaald in vier clusters met lokalen, studieruimtes en leerpleinen die als huizen aan de centrale aula liggen.

Van het bestaande gebouw bleef alleen de gymzaal staan. Deze  werd ‘aangehaakt’ aan de nieuwbouw, het vijfde huis, en ligt direct naast de sportvelden.
De school en gemeente  hadden hoge duurzaamheidsambities zowel op het gebied van energiegebruik als circulariteit. Ook in die zin is het Strabrecht College klaar voor de toekomst!

 

 

In de media

Architectenweb
Zandverschuiving markeert start bouw Strabrecht College, Eindovens Dagblad
Nieuw Strabrecht College Geldrop wordt duurzaam paradepaardje, Eindhovens Dagblad
Atelier PRO ontwerpt Strabrecht College, ArchitectuurNL
Atelier PRO geselecteerd voor Strabrecht College, de Architect

  • Aula en kantine met zelfstudieplekken boven © Ronald Tilleman
  • Aula met tribunetrap © René Souverijn
  • Omloop op de eerste verdieping met uitzicht op de aula © Eva Bloem
  • Omloop op de eerste verdieping met akoestische wandafwerking van hergebruikt hout © Eva Bloem
  • Leerplein © René Souverijn
  • Leerplein © Eva Bloem
  • Leerplein bij het scheikundelokaal © Eva Bloemi
  • Exterieur © Ronald Tilleman
  • Doorkijkje naar één van de vier patio’s met gevelbekleding van duurzaam hout (Accoya) © Eva Bloem
  • Patio met geluidgeïsoleerd expressielokaal © René Souverijn
  • Situatie
  • Begane grond
  • Eerste verdieping