Mira van Beek (1970) is in juni 2003 bij atelier PRO gaan werken vanwege de grote variatie aan projecten op dit bureau.
Sinds haar aanstelling heeft zij aan een aantal stedenbouwkundige plannen gewerkt, variërend van een plan voor winkels, wonen en gebouwd parkeren in Halsteren, tot een programmatisch-functioneel onderzoek voor uitbreiding van het winkelgebied in het centrum van Leiden. Als architect-projectleider werkt(e) zij aan een woonhuis voor particulieren in Den Haag, enkele (brede) scholen, MFA’s waarvan recentelijk die in Achtmaal en Krimpen aan de Lek zijn opgeleverden, een winkelcentrum met woningen, parkeergarage, gezondheidscentrum en wijkcentrum in Amsterdam Noord. Ook het ontwerp van de 7.000 m² daktuin op dit project nam zijn voor haar rekening.

Mira studeerde van 1991 tot 1997 aan de Technische Universiteit in Delft. Daarnaast studeerde zij een half jaar architectuur aan ‘Arkitektskolen Aarhus’ in Denemarken en liep zij stage bij Richard Rogers in Tokyo en Geurst en Schulze in Den Haag. Tijdens haar studie heeft zij veel architectuurrondleidingen gegeven, onder andere in het raadhuis van Dudok in Hilversum. Na haar afstuderen heeft zij een jaar bij Bureau 5 in Maastricht gewerkt en daarna vier jaar bij Storrm CS in Den Haag. In 2001 won zij met haar visie op Persoonlijk Wonen een prijs in de prijsvraag ‘De Zeven Hemels’.

Met de inrichting van het gemeentehuis van Zeist heeft ze ervaring opgedaan met maatwerk meubilair en het Nieuwe Werken. 
Momenteel (2018) houdt ze zich bezig met het (her) ontwerpen van scholen en woonzorgarchitectuur. Voor een overzicht van de projecten waar Mira aan heeft gewerkt of nog steeds werkt, klik op de link rechts op deze pagina