ir. Bart Dessens (1991) werkt sinds 2017 bij atelier PRO, eerst als ontwerper en na het voltooien van de PEP (Professional Experience Programme) in 2019 als architect. Door zijn interesses in bouwen, techniek en esthetiek is hij in 2008 gestart met de opleiding HBO Bouwkunde en behaalde daarna zijn master op de TU Delft. Hier heeft hij zich gespecialiseerd in duurzaamheid en het transformeren van gebouwen.


Dit zijn belangrijke thema’s voor de toekomst, waarbij het ontwerpen voor de plek en gebruiker centraal staan. Elk project is op deze manier een nieuwe uitdaging om het verleden, het heden en de toekomst op alle schaalniveaus samen te brengen. Door samenwerken, onderzoek en plezier moet het resultaat ervoor zorgen dat het ontwerp van concept tot detaillering op een innovatieve en duurzame manier met de context verweven wordt.


Bart wil bekwaam worden in het gehele bouwproces. Vanaf de vraag van de opdrachtgever, tot het tastbaar maken van het concept. Wat hij wil leren bij PRO is hoe je een architectonisch concept vertaalt naar een mooie detaillering, met innovatieve materialen en slimme bouwtechnische oplossingen.


Omgekeerd kan PRO zeker wat van Bart opsteken omdat hij goed op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. Zowel de technische als esthetische aanpak van ontwerpvraagstukken spreken hem aan.


Hij werkt even graag aan nieuwbouw - als aan transformatie projecten, zolang duurzaamheid en innovatie belangrijke speerpunten zijn. Ook lijkt het Bart leuk om in particulier opdrachtgeverschap te werken; kleine, bottum-up projecten die zowel architectonisch als sociaal bijdragen aan de diversiteit en aantrekkelijkheid van een gebied.

www.linkedin.com/in/bartdessens