Martijn de Visser (1972) is senior architect én stedenbouwkundige.
Martijn denkt graag na over de gebouwde omgeving in al haar facetten, van kleinschalige inpassingen tot grote stedenbouwkundige plannen. Daarbij is het doel steeds: bijzondere plekken maken, waar mensen zich prettig voelen.
In atelier PRO heeft Martijn een bureau gevonden dat, net als hij, door alle schaalniveaus heen werkt; van 1 op 10.000 tot 1 op 5.

Martijn heeft onder meer gewerkt aan stedenbouwkundige plannen voor het Leerpark in Dordrecht, het stationsgebied van Alkmaar, het centrum van Lisse en een overstromingsbestendige wijk in Norwich, UK.
Architectonische ontwerpen van zijn hand zijn onder meer de Politieacademie in Apeldoorn, studieopdracht voor een nieuw hoofdkantoor van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag, drie appartementengebouwen in Tilburg, twee basisscholen in Brielle en een multifunctioneel centrum in Warmond.


Ontwerpen van recentere datum zijn middelbare school Lumion in Amsterdam, Rudolf Steinercollege in Haarlem, OBS Pantarijn en Hindoeistische basisschool Shri Krishna in Utrecht.