Haagse Hopje bereikt hoogste punt

Op 29 oktober werd in de Haagse Rivierenbuurt feestelijk stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van Het Haags Hopje tegenover de Brede Buurtschool O3, beide ontworpen door atelier PRO.


In de O3-school bundelen DAK kindercentra, basisschool Jan van Nassau (SCOH) en welzijnsorganisatie Zebra hun krachten. Samen met partners als wijkorganisaties en sportverenigingen, maken zij van O3 een centraal, veilig en inspirerend ontmoetingspunt.

 

Haagse Hopje
Aanleiding voor de bouw van het ‘Haagse Hopje’ is dat er behoefte was aan meer ruimte. Buurt- en Kindcentrum O3 heeft als middelpunt van de Haagse Rivierenbuurt zijn ambities dubbel en dwars waargemaakt. Sterker nog, er was uitbreiding nodig om de activiteiten van de school te faciliteren.


Vandaar de keuze om een buitenlokaal te bouwen van circa 60 m², dat los staat van het hoofdgebouw. Projectleider Paul Fouchier; “O3 heeft een enorme aantrekkingskracht op de omgeving. Dat kun je zien aan het groeiend aantal kinderen dat naar het kindcentrum komt maar ook aan het toenemend aantal mensen uit de buurt die hier afspreken voor een maaltijd, een vergadering of voor sport”


Overigens, de naam Haags Hopje werd oorspronkelijk gebruikt voor het opbergen van speelmateriaal (lees meer hierover). Maar uiteindelijk is het veel groter geworden voor een bredere bestemming.

 

Pannenbier
Voor de gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt heeft bevlogen schooldirecteur John Verhoeff samen met opdrachtgever SCOH en aannemer Forma Bouw een toepasselijke taart en Pannenbier op tafel gezet. Dat staat voor bier dat je schenkt als je in de bouw het punt van de dakpannen bereikt.

 

 

en wie de oorsprong van dit snoepje wil weten leest hier verder