Uitbreiding Liseo Boneriano opgeleverd

De schooluitbreiding van Liseo Boneriano in de Bonaireaanse wijk Hato is opgeleverd. Het ontwerp is van de architectencombinatie Jacobs Architekten uit Bonaire en Atelier PRO. Bij de start van het nieuwe schooljaar na de zomervakantie wordt het nieuwe gebouwdeel in gebruik genomen.

 

De school aan de Kaya Amsterdam is bestemd voor in totaal zo'n 480 leerlingen. Oorspronkelijk waren het havo en vwo hier gehuisvest en daar is nu de mavo bijgekomen. Met de uitbreiding is een fijn gebouwensemble ontstaan, ontworpen naar de onderwijsambitie van de school. ‘Preparing students for success in a changing world’ kan met de nieuwe opzet van het gebouw nog beter worden waargemaakt. Het overkapte middenterrein is bedacht als ruimte voor projectmatig onderwijs en waar presentaties kunnen plaatsvinden. Deze buitenruimte vervult een royale aulafunctie waar plenaire bijkomsten, evenementen en feesten kunnen plaastvinden,


Het nieuwe gebouw huisvest binnen ook een open leercentrum, een ruimte waar leerlingen rustig aan het werk kunnen op momenten die hun uitkomt. De heer Reynolds (Nolly) Oleana, hoofd Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij RCN, was enthousiast nadat hij het gebouw had bekeken: "Een gebouw in Caribische kleuren met een fantastische uitstraling". De gedeputeerde Edsel Cecilia voegde hieraan toe: "Ik ben zeer enthousiast over het nieuwe schoolgebouw. Als bestuursleden hopen we dat de leerlingen goed gebruik maken van het schoolgebouw en dat het een plek zal zijn waar kennis verworven zal worden, waar er samengewerkt zal worden en de toekomst van morgen zal inspireren!"

 

De realisatie van dit bouwproject is onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Bonaire. Dit plan wordt door het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gezamenlijk gefinancierd. 


Lees meer over het ontwerp op de projectpagina.