Slimhus

Co-creatie


Betaalbaar en eigenwijs wonen in de stad

Slimhus

CPO staat er al om bekend puur, snel, goedkoop, duurzaam en op maat te zijn. Wij vinden dat het voor particulieren nog soepeler moet kunnen. Daarom hebben we samen met VDM woningen Slimhus ontwikkeld, een CPO katalysator.

De kracht achter Slimhus is een combinatie van een houten bouwsysteem dat je alleen of samen met je toekomstige buren ontwikkelt en laat bouwen. Je omarmt de voordelen van houtbouw in tijd, kosten en milieu. En als je het samen met anderen doet, deel je ideeën, architect, bouwer, bouwvoorbereidingskosten en andere kortingen. Al na 6 maanden heb je samen een schitterende rij individuele woningen voor minimale kosten! Slimhus maakt collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) mogelijk, zodat wonen in de stad weer betaalbaar en dynamisch wordt.


Keukentafel
Steeds meer wordt teruggegrepen op ambacht en gemak. Geen massaproductie en haast, maar onze tijd zo authentiek en intens mogelijk gebruiken. Het symbool dat hier volgens ons bij hoort is de 'keukentafel'. Op deze plek neem je de dag door, dineer je met vrienden of kruip je nog even achter je tablet. Allemaal geen probleem, zeker niet in combinatie met domotica; plaatsonafhankelijk bedienbare techniek. Vanaf tafel de zonneschermen laten zakken of vanuit werk de verwarming aan zetten. Zo vinden wij dat een modern huis om moet gaan met onze behoefte aan warmte en comfort.

Vrij indeelbaar
Slimhus is ontwikkeld met het uitgangspunt dat het voor iedereen betaalbaar moet zijn. Omdat de grondprijs in de stad simpelweg duur is, hebben wij gekozen voor een zo klein mogelijk grond oppervlakte. Hieraan ontleent het Slimhus zijn smalle beuk van 3,9 tot 4,4 meter. Een maat die met een lengte van 11 meter perfect werkt voor het keukentafelconcept van multifunctioneel ruimtegebruik en efficiëntie. Slimhus is daarnaast zo flexibel dat de particulier zelf meebeslist over de indeling. Het houten frame en de positie van de trap liggen vast, maar de binnenwanden en openingen erin zijn vrij indeelbaar. De constructie laat ook toe dat je het huis kan uitbreiden. Uitbreiden kan in de hoogte, maar ook naar voren toe in 6 stappen tot 130m2 van drie verdiepingen.

Canadees hout
De prijs van een huis hangt niet alleen samen met de grondprijs. Materialisatie- en productiekosten tellen even veel mee. Doordat Slimhus van hout is en de basiskosten gedeeld worden door de CPO groep, hebben we een product kunnen neerzetten met 72m2 gebruikersruimte die niet meer dan 120.000,- hoeft te kosten. Hoe kan dat? We zijn er samen met houtfabrikant VDM voor gaan zitten en ons afgevraagd wat haalbaar is. Het resultaat is een huis met een modulair systeem vervaardigd in Canadees hout in combinatie met beton. Een systeem dat binnen 3 dagen staat!

Slimhus is een verzameling van duurzaamheid in de breedste zin.
Het domotica-systeem zorgt ervoor dat je de bediening van schakelaars en thermostaat ook eenvoudig en efficiënt op afstand kunt regelen. En er zijn altijd mogelijkheden om het huis nog duurzamer te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van Slimhus.nl

  Atelier PRO
  Maquette
 • Atelier PRO
  Methodiek
 • Atelier PRO
  Straat aanzicht
 • Atelier PRO
  Straat aanzicht
 • Atelier PRO
  Diagram woningopstelling
 • Atelier PRO
  Interieur
 • Atelier PRO
  Doorsnede