Slimhus in Brielle

Op een unieke locatie

binnen de oude vesting

Bekijk de afbeeldingen

Slimhus in Brielle

Je huis helemaal naar eigen wens inrichten en indelen. Meestal loop je dan al snel tegen de grenzen aan van wat kan. Maar dat geldt niet voor deze woningen aan de Burgemeester H. van Sleenstraat in Brielle. Op een unieke locatie binnen de vestingstad Brielle bouwt atelier PRO 7 zelfbouw woningen.

Binnen de uitgangspunten van het kavelpaspoort dat door de gemeente Brielle is opgesteld kunnen kopers hun eigen woning realiseren. Atelier PRO maakt een overall ontwerp voor de gevels en het ensemble van 6 woningen aan de straat en 1 vrijstaande woning daarachter. 

Slimhusprincipe
Het bouwsysteem van Slimhus is anders dan bij traditionele bouwsystemen. De constructieonderdelen worden grotendeels voorbereid in de fabriek waardoor de bouwkwaliteit en bouwsnelheid hoog zijn. De huizen voldoen aan alle geluids- en warmte-isolatie eisen. De gevels zijn van plato hout rabatwerk. Door het unieke veredelingsproces (hydrothermische modificatie) worden de in het hout aanwezige eigenschappen versterkt, zonder chemische toevoegingen. Daarmee heeft dit hout een uitmuntende duurzaamheid, is het door-en-door veredeld, heeft het een uniforme kleur en kwaliteit en is het hét milieuvriendelijkste alternatief voor tropisch hardhout. Om esthetisch redenen kan men er voor kiezen om de gevel na vijftien jaar weer eens te sausen. Maar we zien bijvoorbeeld in Denemarken dat dit maar zeer zelden wordt gedaan omdat het hout zijn natuurlijke charme behoud. De kozijnen zijn van kunststof zodat de gevel zeer onderhoudsarm is. De goten zijn van zink, de daken zijn voorzien van dakpannen. Een particuliere opdrachtgever koopt de woning direct van de bouwer met woningborggarantie.

SLIMHUS BRIELLE IN DE MEDIA

De Architectuurguide 2017
Brielse Courant, oktober 2016
Folder Slimhus in Brielle, september 2016


 

    Woning A-F
  • Woning G
  • Brielle vesting
  • isometrie
  • plattegronden woning