John Koks (1972) studeerde bouwkunde aan de MTS en later aan de HTS in Den Haag. Terwijl hij na zijn studie werkzaam was als CAD tekenaar en projectleider bij een aantal architectenbureaus vervolgde hij in Rotterdam zijn studie aan de HES alwaar hij Post H.T.O. Bedrijfskunde studeerde. Hierna volgde nog de opleiding Makelaardij en Vastgoed. In 2007 heeft hij de opleiding Ondernemerschap in de Bouw aan de TU-Twente afgerond.

Sinds 1999 is John Koks in dienst van atelier PRO als bouwkostendeskundige en Projectmanager. Tijdens zijn loopbaan bij PRO volgde hij de opleidingen Bouwkostendeskundige, Begroten in de ontwerpfase, Bestekschrijver STABU en Rekenen op Vastgoed.

Zijn taken bij PRO zijn: het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van plannen en budgetten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten, het adviseren van de projectteams en opdrachtgevers met betrekking tot de regelgeving, het begeleiden en sturen van projecten in ontwerp en uitvoering.    Met ingang van 2007 is hij ook bureaucoördinator met als taken (project)budget bewaking, planning maninzet en kwaliteitsbewaking.