Wessel Reinders (1971) is sinds 1998 in dienst bij atelier PRO en werkte aan veel grotere en kleinere projecten. Aanvankelijk als interieurarchitect en later steeds vaker ook als bouwkundig ontwerper en projectleider. Vanwege de verweving van deze uiteenlopende ontwerpschalen hebben vooral restauratie- en renovatieprojecten zijn voorkeur. Bij atelier PRO werkte hij veelvuldig aan bijzondere herbestemmingsprojecten van rijksmonumenten, zoals de Bibliotheek Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, het Academiegebouw van de Universiteit Leiden en de Concernlocatie van de Politieacademie in Apeldoorn.
Tevens werkte hij aan grote inrichtingsprojecten, zoals het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer.

 

Wessel volgde de opleiding Interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de kunstacademie in Kampen. Vervolgens doorliep hij aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst het contractonderwijs Bouwtechniek en de Masteropleiding Architectuur.

 

Momenteel (2018) is hij als ontwerper betrokken bij de inbreiding en herinrichting van het Allard Pierson museum in Amsterdam.

 

Linkedin.com/in/wessel-reinders