Dipl. Ing. (FH) Constanze Knupling is geboren en opgegroeid in het Duitse Bonn, en werkt sinds 2002 bij atelier PRO architekten.
Constanze studeerde bouwkunde aan de Gesamthochschule in Siegen, Duitsland en aan het International Institute for Art en Design in Canterbury , Engeland. Voordat Constanze bij atelier PRO kwam heeft zij werkervaring opgedaan in Berlijn bij Krieger/Mielke Architekten en bij Geurst en Schulze architecten in Den Haag.

Constanze heeft veel ervaring met het ontwerpen en uitwerken van uiteenlopende projecten. Daaronder zitten verschillende multifunctionele gebouwen en scholen zoals de Meerpaal in Dronten, de Lorenzschool in Leiden, multuctioneel gebouw De Statie in Sas van Gent, het Gerrit Rietveld College in Utrecht, het hoofdkantoor van Duitse verzekeraar IKK in Saarbrücken en middelbare school op Bonaire Liseo Boneriano, Ook werkte ze aan prijsvragen zoals het ontwerp voor scholengemeenschap Riedberg in Frankfurt en Zwembadontwerp in Bonn. Ook werkte ze aan het Voorlopig Ontwerp van het in november 2017 opgeleverde woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen.


Momenteel verdeelt ze haar aandacht over meerdere projecten: het VMBO Veurs, Voorburg, kantoor van een Nederlandse bank in Amsterdam, en een school in Luxemburg.

Constanzes fascinatie voor architectuur ligt vooral in het maken van inspirerende en spannende ruimtes waarin de behoefte van de gebruiker naar geborgenheid, licht en functionaliteit centraal staat.

De combinatie van haar Duitse achtergrond en de Nederlandse cultuur die haar dagelijkse leven bepaalt geeft haar inspiratie voor haar werk.