Ernstjan Cornelis (1963) werkte sinds 1993 bij atelier PRO. Sinds 2004 was hij directeur finance and operations en verantwoordelijk voor business development.
Na 25 jaar loopbaan bij atelier PRO besloot hij de overstap te maken naar KCAP Architects and Planners in Rotterdam waar hij per 1 januari 2019 de functie van managing director bekleedt.

In verband met lopende projecten van atelier PRO zal Ernstjan in 2019 een dag per week beschikbaar zijn voor de overdracht en afwikkeling van zaken.

Volgens Ernstjan staan er niet heel veel gebouwen leeg, er staat heel veel te wachten op nieuwe kansen! Ernstjan zet daarom zijn kennis, nieuwsgierigheid en ervaring in om die kansen te benutten. Zijn scherpe focus op bouwen, economie en organisatie leidde ook binnen atelier PRO tot belangrijke vernieuwingen. Het heeft mede bijgedragen aan crisisbestendigheid van atelier PRO. Het werken met een building-information-model (BIM) werd ingevoerd en ontwikkeld. Nieuwe samenwerkingsverbanden zijn gesmeed met opdrachtgevers, adviseurs en aannemers, waarbij gezamenlijk in een BIM wordt gewerkt. Het leidde tot slimme gebouwen in binnen- en buitenland, met een meerwaarde voor de maatschappij.

Namens atelier PRO was Ernstjan onder meer projectleider van de Nederlandse Ambassade in Kiev en van een groot aantal andere bouwwerken, waar hij als directievoerder voor de opdrachtgever de bouw coördineerde. Na zijn studie bouwkunde aan de TU Delft werkte Ernstjan in Amsterdam en Londen. Ernstjan volgde een MBA voor de bouw en studeerde in 2003 af aan de TU Enschede op de veranderende rol van de architect in het bouwproces.

In zijn vrije tijd speelt Ernstjan klassiek gitaar. Volgens hem is er een verband tussen muziek en architectuur: schoonheid, helderheid, melodie en verbinding. Daar draait het om. Misschien wel in het hele leven.

Met plezier schrijft Ernstjan blogs over zijn vak.