René Souverijn arch. AvB (1960) werkt sinds 2017 bij atelier PRO als technisch ontwerper. Hij is afgestudeerd aan de HTS bouwkunde Den Haag en aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam.
Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als (technisch) ontwerper en allround bouwkundige bij verschillende architectenbureaus en heeft gewerkt aan een grote verscheidenheid van utiliteitsprojecten, maar ook aan allerlei verbouwingen, renovaties en restauraties, al dan niet in combinatie met gemeente- of rijksmonumenten.

Sinds 1985 heeft René gewerkt bij:
- architectenbureau D.T. & T. van Manen, Noordwijk
- architectenbureau W.G. Quist, Rotterdam
- architecten Van Mourik, Den Haag
- SGS Search ingenieursbureau, Amsterdam (als EPA-adviseur en deskundig inventariseerder asbest)


René heeft al eerder bij atelier PRO gewerkt, van 1999 tot en met 2006, onder andere aan de Nederlandse Ambassade in Kiev, het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, de Van Heekgarage in Enschede en de Paschalisschool in Den Haag.

Het uitwerken van het concept tot een goed geïntegreerd ontwerp en het zorgvuldig materialiseren, detailleren van het project in alle fases geeft hem altijd veel voldoening. Hij heeft daarbij bijzondere aandacht voor innovatie en duurzaamheid, maar ook transformatie en hergebruik van bestaande gebouwen heeft zijn belangstelling.

Op dit moment werkt René aan het Research Diagnostiek Centrum Amsterdam UMC.