Lisette plouvier (1979) studeerde architectuur op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en interieur architectuur op de PXL in Hasselt (Belgie). Sinds 2002 is ze werkzaam bij atelier PRO sinds.

Haar hart voor architectuur ligt bij de beleving van ruimte en de sfeer van het gebouw. Als senior architect houdt ze zich bezig met complexe opgaven van openbare gebouwen waaronder culturele gebouwen, scholen en kantoren. Hierin zijn architectuur en interieur onlosmakelijke verbonden. Lisettes signatuur is goed terug te vinden in Cultuurhuis de Klinker in Winschoten. Naast lopende projecten werkt ze aan acquisities, waar ze veelal haar kracht inzet op de conceptvorming van een opgave. Ze heeft ervaring met projecten in geïntegreerde contractvormen zoals PPS, DB(F)MO, en Design & Build. Lisette is een enthousiaste architect en interieurarchitect, is strategisch sterk en kan snel schakelen.

'Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan. In vormgeving zoek ik naar de juiste balans tussen de relatie van de locatie, programma en de architectuurbeleving. Mijn grote wens is om een echt beton brut gebouw te transformeren en uitbreiden! Of de transfomatie van een paleis, een kerk, een oude gesloten kolenmijn, inclusief inrichtingsontwerp. Dat zou mooi zijn'.

Lopende projecten (2016) zijn een transformatie van een gevangenis naar een school, de inbreiding van het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Ook volgt ze nauwgezet de bouwontwikkelingen van het Vitalis College, waarvoor ze het ontwerp maakte. 

Voor een overzicht van Lisettes projcten klik op link rechts op de pagina. Voor soorten ontwerp maak je gebruik van het filter. 
Bekijk voor meer informatie haar cv of ga naar linkedin.


2016