Hans Kalkhoven arch. AvB is geboren en getogen in Haarlem en in 1991 afgestudeerd, cum laude, aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam.
Mijn afstudeerplan, herbestemming voor de voormalige gebouwen van de drukkerij Enschedé in Haarlem, werd in 1992 genomineerd voor Archiprix.

Sinds 1978 heb ik gewerkt bij achtereenvolgens:
- architectenbureau Thunnissen/van Kranendonk/Becka, Den Haag
- AGS architecten en Planners Heerlen, vestiging Den Haag
- Atelier PRO, Den Haag 
- Studio Leon Thier. Den Haag

Mijn ontwerp ervaring strekt zich uit van complexe gebouwen in binnensteden, ondergrondse bebouwing tot kleinschalige particuliere woningbouw. Bijzondere aandacht voor detail en techniek is een van mijn specialiteiten.

Naast mijn huidige werkzaamheden als architect ben ik als gastdocent verbonden aan de faculteit Architectuur van de TU-Delft (afdeling Architectural Engineering en afdeling Heritage & Architecture). Ik begeleid studenten bij projecten in hun master opleiding.

Sinds kort verzorg ik ook rondleidingen in het oude centrum van Delft. Architectuur en geschiedenis van een boeiende Hollandse stad. zie www.rondleidingindelft.nl/

Een andere tijdsbesteding van mij is tekenen. Met name portretten. Zie voor een overzicht http://www.kalkhoventekeningen.weebly.com/

Bezoek ook mijn site www.kalkhovenarchitectuur.nl