Seminar 29 november 2012: Waarom architecten hun oren moeten gebruiken

Slechte akoestiek in klaslokalen is een probleem voor zowel kinderen als volwassenen. In feite, studies tonen aan dat ongeveer 50% van wat de leraar zegt vaak al verloren is op de derde rij in de klas. Er is een grote behoefte om meer te weten over de relatie tussen akoestiek, leer-en werkomgeving.

Om dit onderwerp van 'auditieve omgevingen' verder te verkennen organiseert Ecophon een reeks seminars over 'Sound Education'. Onze directeur Dorte Kristensen is uitgenodigd om in haar moedertaal te spreken in de 'Black Diamond', de Koninklijke Bibliotheek in Kopenhagen.

Ze zal op 29 november haar ervaringen delen over de akoestische omgeving van scholen, en welke gevolgen het architectonisch ontwerp ervan heeft voor docenten en studenten. Een andere spreker is 'sound consultant' Julian Treasure, die onlangs een lezing gaf op TEDGlobal 2012: 'Waarom architecten hun oren moeten gebruiken'. Bekijk de video hieronder.

De Sound Education seminar in Copenhagen is een van een serie van 4 waarvan de andere worden gehouden in Londen, Stockholm en München. De Nationale Deense krant Berlingske heeft het event ook opgepikt en publiceerde een korte opiniebrief van Dorte.