De nieuwe ‘werken’lijkheid
Het Nieuwe Werken: een actueel onderwerp wat ons veel bezig houdt en waar we ondertussen aardig wat ervaring in hebben opgedaan. Kostenbesparing, duurzaamheid en functioneel ruimtegebruik zijn overwegingen van opdrachtgevers om Het Hieuwe Werken te introduceren in hun organisatie. Het brengt een 'slimmere' manier van werken, met flexibele arbeidstijden en meer thuiswerken, en met (uiteindelijk) meer effectieve tijdsbesteding en hogere productiviteit.
Maar bij een nieuwe werkcultuur hoort ook een andere inrichting van kantoren. En dat gaat verder dan alleen een open kantooromgeving met flexplekken. Hoe zorgen wij ervoor dat Het Nieuwe Werken ‘werkt’ en wat zijn de valkuilen qua interieurontwerp?
Hoe zorg je voor diversiteit in inrichting, met concentratie werkplekken, ontmoetingsruimten, informele overlegplekken? En waar vind je, in een 'flexibele kantooromgeving' de ruimten voor sociale cohesie, de plekken op de werkvloer waar je de identiteit van de organisatie in herkent? Het overgaan van een traditionele werkomgeving naar een werkconcept volgens Het Nieuwe Werken vraagt om een groot aantal aanpassingen van werknemers. Met onze interieurconcepten zorgen wij ervoor dat mensen zich ondanks alle veranderingen, niet ontheemd gaan voelen, maar zich thuis voelen in de nieuwe werkomgeving.
Hieronder een aantal oplossingen uit enkele van onze projecten:
Interieur Gemeentehuis Bronckhorst
Elke afdeling heeft zijn eigen huiskamer als centrale ontmoetingsplek op de werkvloer.
Inrichtingsplan Gemeentehuis Zeist
Een eigen identiteit passend bij de gemeente, met op elke verdieping een ander ‘seizoen’ voor de vindbaarheid van collega’s.
Interieur Stadhuiskwartier Deventer
Keuzevrijheid: ieder kiest een plek die hij/zij prettig vindt en past bij de activiteit van het moment.
Andere projecten van atelier PRO waar het nieuwe werken in is opgenomen zijn het Raadhuis in Ede en het interieur Huis der Gemeente Overbetuwe in Elst.