Meander Centrum voor oncologische zorg officieel geopend

Op woensdag 13 oktober is het Meander Centrum voor oncologische zorg officieel geopend. Dit is een speciale kliniek voor alle oncologische onderzoeken en behandelingen binnen het Meander Medisch Centrum Amersfoort. Voorheen waren de diverse specialismen verspreid over het ziekenhuis, waardoor de patiënten naar verschillende afdelingen moesten. Nu is deze zorg gecentreerd en zitten de patiënten bij elkaar op een plek.

De kliniek heeft verschillende afdelingen: De afdeling diagnostiek is herkenbaar aan zijn gele tinten. Dit creëert een warme en intieme sfeer voor mensen die hier, altijd gespannen, komen voor onderzoek en diagnose. De afdeling voor behandeling en nazorg heeft een ander karakter: Hier is door het toepassen van groene tinten een healing environment gecreëerd.

De opening werd verricht door Mark Röell, burgemeester van Baarn en voorzitter van de Vrienden van Meander, Menno Tigelaar, locoburgemeester en wethouder Amersfoort, Frank de Reij, CEO van Meander, Judith Herder, longarts in Meander en Monica Bronsgeest, patiënt advocate Borstkankervereniging Nederland. Zij onthulden een beeld dat geschonken is door kunstenaar Kees Verwey.