Positieve reacties omwonenden op ontwerp nieuwe VMBO Veurs Voorburg

Op dinsdagavond 15 oktober vond in het gebouw van ‘de nieuwe buren’, basisschool Cascade, een bewonersavond plaats over het nieuwe onderkomen van VMBO Veurs in Voorburg. De reacties waren veelal positief. Twee directieleden van Stichting Scholengroep Spinoza presenteerde samen met atelier PRO een gedeelte van het Definitief Ontwerp van het nieuwe schoolgebouw aan omwonenden uit de buurt.


Het bestaande schoolgebouw van Veurs Voorburg in de Van Horvettestraat dateert uit 1958. Het is oud en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Een tekort aan lokalen, weinig lucht en licht in de kantine, problemen met de temperatuur, een te kleine fietsenstalling en dat de school geen eigen plein heeft zijn de reden dat Veurs aan nieuwe huisvesting toe is. Voor de 400 leerlingen wordt een nieuw en duurzaam gebouw ontwikkeld aan de Rijnlandlaan


Positieve reacties

De opkomst op de bewonersavond was goed en de mensen reageerden positief op het getoonde ontwerp. Senior architect Constanze Knüpling en ontwerper Skander Saadi konden de belangstelling van omwonenden goed waarderen. “Mensen willen precies weten welke invloed het nieuwe schoolgebouw op hun leefomgeving heeft en dat kunnen we ons natuurlijk goed voorstellen. Dus je kunt niet informatief genoeg zijn. De meeste mensen bekeken de posters, plattegronden, renders en doorsneden heel zorgvuldig en vonden het een mooi schoolontwerp.”

Lees meer over het ontwerp van VMBO Veurs op de projectpagina.