Basisscholen in binnenstad Brielle in gebruik genomen

Voor de twee basisscholen in Brielle is 2015 goed begonnen. Woensdag 12 januari konden OBS Meester Eeuwoutschool en CBS Geuzenschip hun leerlingen ontvangen in een splinternieuw schoolgebouw.

De nieuwbouw ligt in de binnenstad en is zorgvuldig op zijn omgeving afgestemd. Aan één zijde sluit het gebouw aan op de jaren dertig school van de CBS Geuzenschip, die ook door atelier PRO gerenoveerd is. Aan die zijde is de nieuwbouw transparant en slechts één laag hoog. Het volume loopt vervolgens geleidelijk op naar het grote voorplein waar het twee lagen hoog is. Dit levert de bijzondere gebouwvorm op, waarin geen enkel klaslokaal hetzelfde is.
Opdrachtgever en gebruikers van de school zijn enthousiast: de leerlingen genieten van de school en de directeur noemt de gebouw “prachtig”.

Ondanks de bijzondere vorm is de school in hoog tempo gerealiseerd, Waal Bouw uit Rotterdam bouwde het in slechts 8 maanden.
Aan de buitenruimte, ook naar ontwerp van atelier PRO, wordt nog gewerkt. Deze zal op tijd gereed zijn voor de officiële opening, die op 30 maart zal plaatsvinden.