Verkoop Slimhus gestart

Vandaag is de verkoop gestart van de eerste Slimhus-woningen. Op Isabellaland in Den Haag bouwt atelier PRO in samenwerking met ontwikkelings- en bouwbedrijf Barli twee hoekwoningen volgens het Slimhus-concept. De oplevering staat gepland voor juni 2014.

De vrije kavels die de gemeente Den Haag uitgeeft op Isabellaland passen precies binnen de filosofie voor Slimhus. Stedelijk wonen met voorzieningen onder handbereik en goede bereikbaarheid via zowel openbaar vervoer (station Mariahoeve) als de auto.

Al enige tijd zijn we bezig met de voorbereidingen om woningen volgens dit concept te realiseren en nu gaan we de eerste pilotwoningen bouwen. De manier van wonen is de afgelopen tijd duidelijk veranderd en Slimhus speelt in op deze nieuwe manier van leven. De basis van deze woning voor eigenwijze stedelingen wordt gevormd door keuken met riante eettafel als centrale plek. Hier eet je met vrienden, werk je 's avonds nog wat en vind je je ontspanning.

Slimhus heeft een betonnen fundering en begane grondvloer met daarop dragende en geïsoleerde houtskeletbouwelementen. Alle houten onderdelen worden duurzaam geproduceerd, voorzien van milieukeurmerk. Hout maakt dit concept betaalbaar,  flexibel en is snel te bouwen. Vanwege deze slimme bouwmethode heb je als koper veel indelingsmogelijkheden. Je kunt zelf de positie van binnenwanden en deuren bepalen en/of een vloergedeelte weglaten voor een spectaculaire vide.

Bij de opzet van Slimhus hoort ook een uiterlijk dat fris van karakter is: we hebben op deze locatie gekozen voor een Scandinavische uitstraling. De woning op kavel 48 wordt gebouwd met een vertikale houten gevelbekleding en die op kavel 50 krijgt een baksteen gevel in een lichte tint; beiden met sprekende witte kozijnkaders.

De basiswoning met twee bouwlagen heeft een woonoppervlakte van 72 m². Deze kost €209.500,-  V.O.N. Met een extra tweede verdieping  van 36 m² erbij kost de woning €278.000,-  V.O.N.


Ken je geinteresseerden? Stuur dan deze blog ook naar hen! Zowel op Jaap.nl als op Funda.nl zijn de uitgebreide presentaties te bekijken:
> de woning in 2 lagen
> de woning in 3 lagen