Slimhus wint afstudeerprijs

Juni 2013 ben ik afgestudeerd aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam voor de opleiding interieuradviseur en won ik HMC vakprijs. Voor mijn afstudeerproject heb ik het concept van Slimhus gebruikt.

Het huis dat ik heb ingericht is van Tijn en Jette, een jong stel zonder kinderen. Zij zijn beiden 28 jaar oud en hebben elkaar acht jaar geleden leren kennen binnen een vriendengroep. Dit wordt hun eerste koophuis. Hiervoor hebben ze samen in een klein appartement gewoond in het hartje van Amsterdam.

In mijn concept wil ik een Scandinavisch gevoel creëren. Dit komt voort uit het programma van eisen van de klant. De klant houdt veel van reizen en is gek op Scandinavië. Zij willen graag het Scandinavische gevoel mee naar huis nemen. Omdat het huis duurzaam gebouwd wordt willen ze de duurzaamheid ook naar binnen halen. Ook vinden ze het leuk om speciale meubels en ontwerpen in huis te hebben. De overige eisen van de klant zijn dat ze graag het woongedeelte en de keuken willen verbinden, een grote leef keuken willen en een aparte ruimte willen waar Tijn (en eventueel Jette) kan werken en Jette haar yoga kan uitoefenen.

Om hun concept vorm te geven heb ik veel meubels van hout en/of andere natuurlijke materialen toegepast. In het ontwerp heb ik lampen van rendiermos verwerkt. Hier haal je de natuur mee naar binnen. Een speciaal element in het huis is de keuken. De keuken loopt namelijk over de hele lengte van het huis. De keuken (op de begane grond) en woonkamer (op de eerste verdieping) worden met elkaar verbonden door middel van een kast die van de begane grond naar de eerste verdieping doorloopt.

Het eindresultaat is voor een klein gedeelte te zien op de foto’s.
Meer informatie over het interieur van Nicklee Hoogevorst via onze contactpagina.